SKREVET: 31.08.2010 / KLOKKEN: 19:59


Jeg var ute med en kamerat her en dag, da jeg så noen folk fra lillesøsteren min sin klasse. Hun har begynt i 8. nå, og de fleste 8. klassinger tror at de eier verden, så jeg tenkte jeg skulle se hvorvidt lillesøsteren min, Martine forresten, kommer til å gå bananas etter hvert. De så helt normale ut med engang. Greit, de kalte hverandre stygge ting, men det er jo supertøft når man er yngre, så det tenkte jeg at var normal. Etter en liten stund gikk det ei jente bortover på andre siden av veien og plutselig hørte jeg "herregud, at du går med genseren så langt oppe!" fra klynga med 'vennene' til Martine. Jeg synes ikke det var noe å påpeke egentlig. Greit, genseren var over rumpa, og hun hadde bare tights, men det er så og si normalt. "Tenk om jeg liker å ha genseren så langt oppe da!", ropte jenta tilbake. Her kommer det. "Men det kan du ikke, DU HAR STYGG RUMPE! Jævla hore!". Jeg snudde meg for å se på personen som sa dette, og tror dere ikke det var en GUTT!? Jeg fikk sjokk. Vet ikke om dere ser på det på samme måte som meg, men 1. man skal ha respekt for medmennesker, man skal langt ifra skrike ut foran alt og alle at en person har stygg rumpe, det er både usaklig og usmaklig. Jeg synes ikke det er greit i hvert fall.  2. dette var en gutt. Jeg mener det ikke som diskriminering, men hvis man har så lite respekt for kvinne/jenter/damer/whatever, så har man et problem.

Jeg hørte jo den samme klyngen rope hore til hverandre også. Jeg synes det er stygt, men sånn er det tydeligvis nå. Jeg har aldri vært der. Jeg er nå 16 år og har aldri sagt til noen at jeg synes de er en hore. Ja, hvis jeg har vært sint så har jeg sikkert mumlet bak ryggen deres (merk: bak ryggen. Ja, jeg baksnakker jeg også. Det er ikke til å unngå, men som regel er det for å få ut irritasjon, ikke fordi jeg vil personen noe vondt) både det ene og det andre, men å stå på gata og rope hore til andre er ikke greit. 

Selv om jenta svarer frekt tilbake, så er det fordi hun er i en forsvarsposisjon, ikke fordi hun er ute etter bråk og derfor 'fortjener' å få dritt slengt etter seg. Og selv om denne jenta går videre med hodet hevet og ikke engang gjør mine til å dra ned genseren, så gjorde hun det etter at hun rundet hjørnet. Mest sannsynlig så felte hun et par tårer da hun kom hjem også. Tro det eller ei, men små sammenstøt som dette kan føre til at hvem som helst blir såret. Man kan si at verden er tøff og at man bare må reise seg og fortsette videre, så mye man bare vil, men det får ikke følelsen av å være truffet vekk uansett. Det får ikke følelsen av at de ordene var utvalgt for å såre deg, selv om det kanskje var noe han fant på der og da, unna på flere dager. Det er jo faktisk mobbing, selv om det kanskje ikke skjer over lengre tid, men det vet jo ikke jeg. Jeg har så sykt vondt av den jenta. Tanken på at det kunne vært lillesøsteren min, eller kanskje til og med meg hvis jeg hadde havnet i et annet miljø, er skremmende, for en sånn kommentar kaster de fleste ut uten engang å tenke over hva de sier. Derfor er jeg alltid forsiktig med hva jeg sier. Jeg klarer ikke tanken på å såre en person, for jeg vet hvordan det føles.. 

Jeg begynner helt ærlig å lure på hva slags foreldre det er som oppdrar sånne unger og tør å sende dem ut i gatene. 1. det er ikke folkeskikk i det hele tatt.  2. de kommer til å få dritten banket ut av seg en dag.

Jeg angrer bittert på at jeg ikke grep inn og sa ifra til gutten at sånt ikke er greit. Hadde sikkert fått et par stygge ord, men jeg hadde med meg Tommy og vi begge er supertøffe førsteklassinger på vgs, så det skulle nok gått greit.
Hvis noen finner på å si noe til lillesøsteren min, så får de høre det. Det er kanskje ikke greit av meg å gripe inn, det er jo ikke meg det handler om, men det blåser jeg i. Lillesøsteren min er for stille og beskjeden til å forsvare seg selv. Jeg har ingen planer om at hun skal lære dette på den harde måten, for det er ikke gøy. Jeg mener ikke at hun skal komme løpende og gjemme seg bak meg hver gang noen slenger med leppa, men hun skal langt ifra bare stå der og ta imot all dritten skoleunger har å komme med.


Beklager hvis dere synes dette var mye tekst på et innlegg, eller mye dritt for en liten ting, men jeg synes virkelig det er galt. Men en ting sier jeg;    aldri la være å si ifra hvis dere ser ting dere ikke synes er rettferdig, kanskje du gjør en forskjell.
NOEN MENINGER?
Kategori: Tanker og Tekster Skrevet:31.08.2010, 19:59Kommentarer

31.08.2010, kl.20:31


herregud at det går ann ! Fy faen hvis jeg hadde vært der hadde jeg smakka til gutten xD hahah xD

ankivenaas.blogg.no

31.08.2010, kl.20:41


fyfaen så dårlig! stakkars jente ..

Hennie

31.08.2010, kl.21:27


omg.

esel

31.08.2010, kl.21:50


jeg skjønner at du reagerer sterkt på dette, har skjedd det samme med meg, skulle bare hjem så gikk jeg forbi en drittunge som var skikkelig frekk mot en annen. Og jeg ble sjokkert fordi han sa skikkelig frekke og sårende ting men jeg blandet meg ikke inn fordi jeg ikke skjønnte hvor ille det egentlig var o.o

så det er utrolig hva folk hvirkelig kan si til hverandre, men det som er litt værre med det er hvor er det man får det fra o.o

fordi de ungene jeg gikk forbi gikk kanskje i femte klasse eller no

vet ikke helt om jeg svarte riktig eller ikke, men det er det jeg kommer med

31.08.2010, kl.22:08


esel: Det er ikke noe riktig eller galt (;

Jeg skjønner hva du mener. Det at folk på min alder sier sånt til hverandre, er for meg helt uforståelig. Når personer på kanskje.. 10-13 år sier sånt, da er det noe galt. Og som jeg sa; hvor er foreldrene midt oppi dette? Greit, det er enkelt å oppføre seg som en engleunge rundt foreldre, men det er enkelt å 'røpe' seg selv også. Skulle virkelig ønske at skolen tok mer tak i sånt, og ikke minst at foreldre lærte barna sine verdien av å være hyggelig mot andre.

ankivenaas.blogg.no: ja, jeg synes utrolig synd på henne. Skjønner ikke at noen kan oppføre seg sånn.

sarah: i denne situasjonen var det kindof "enklere sagt enn gjort". Som jeg sa; lillesøsteren min går på trinn med dem, og de vet hvem jeg er, så kanskje de hadde tatt "hevn" på Martine hvis jeg gjorde noe..

Karina

31.08.2010, kl.23:14


Det er forferdelig. Utrolig hvor lite som egentlig skal til før man klarer å såre noen, trekke de ned i søla. Men samtidig er det også utrolig hvor lite som skal til for at man kan klare å holde dem oppe..

ELLIE

01.09.2010, kl.19:05


Pernille, you're the shit. I luff u! PS: du, jeg, den gutten og et balltre? <3

01.09.2010, kl.21:52


Karina: Ja, det skal faktisk ikke så mye til.. :/

Ellie: Haha, thanks :') it's a date! <3

Synne :p

03.09.2010, kl.13:32


jeg var der selv, er egentlig helt enig i deg .. :-/

03.09.2010, kl.19:27


Synne :p: Vet det er vanskelig, men du burde si ifra neste gang!

Synne :p

04.09.2010, kl.08:11


mhm, jeg gikk og sa unnskyld da, men han holdt fast på det han sa han -.-

04.09.2010, kl.10:51


Synne :p: ahh. Det er bra da! (: unnskyld, men han virker som en dust -.-

Synne :p

05.09.2010, kl.11:12


han er det da, -.-

men samme det, skikkelig bra blogg pernille ! :D

06.09.2010, kl.09:45


Synne :p: Haha :p

tusentakk! :D


Legg igjen en hilsen


Navn:

E-post:

Bloggadresse:

Kommentar:


Dette er et gratisdesign laget av http://meeretea.blogg.no
hits