SKREVET: 14.09.2010 / KLOKKEN: 21:50


BRAND NEW EYES

 


Etter suksessen med deres andre album, RIOT, skulle man tro at det å lage et minst like bra album ble vanskelig for Paramore, men etter å ha hørt de to første singlene «Ignorance» og «Brick By Boring Brick» var vi overbevist; de bestod prøven, men kanskje ikke som vi trodde.


Med tittelen «Brand New Eyes» er det innlysende at de prøver noe nytt. Albumet går under sjangeren pop-punk, og på tross av at man lett får følelsen av at de vipper mer og mer over på pop, drar de inn rytmer og en sound som gir deg en feeling av de litt eldre punk-bandene.

 

Albumet åpnes med låta «Careful», en kraftig låt der fengende trommer, små gitarriff og Hayley leder oss galant gjennom strofer om at man må jobbe for å få det man vil selv om man må ta en risk, man kan ikke vente på at alt skal dette ned i fanget ditt. Det eneste jeg er skuffet over er at bassen egentlig er utrolig kul, men blir gjemt under gitarene og brukes bare til å holde rytmen.


I den første singelen får man seg et slag i trynet av åpningen «If I'm a bad person you don't like me». Det er langt ifra vondt, men en så ærlig åpning i en sang skal man lete lenge etter. I tillegg prøver de å fortelle oss at «Ignorance is your new bestfriend», noe som egentlig er et godt budskap i den overfladiske verdenen vi lever i. Musikkvideoen var heller skuffende, men vi er mektig imponert over den glødende lyspæren da..


Låta «Brick By Boring Brick» gir deg et innblikk av skyggesidene ved å leve i sin egen verden og åpner låta med «She lives in a fairy tale, somewhere too far for us to find. Forgotten the taste and smell
of the world that she's left behind» for å understreke det. Sangen handler om at man skal passe på å «keep your feet on the ground, when your head's in the clouds.» Med andre ord en sang alle ungdom burde studere teksten på. Det ble også en stor debatt om håret til vokalisten. Mange kjenner bandet på grunn av Hayleys røde/oransje hår, mens i musikkvideoen til «Brick By Boring Brick» var hun plutselig blond. Sånn går det når man er blodfan.


På dette albumet kom også det alle hadde ventet på; bandets første rocke-ballade, nemlig «The Only Exception.» En nydelig låt der Williams virkelig får vist frem stemmen sin. Likevel burde man hoppe til albumets nest siste sang hvis man virkelig vil høre henne gå over egne evner. «All I Wanted» er såvidt auto-tuned (det skal bandet ha creds for, de bruker ikke auto-tune), og jeg kan garantere frysninger langt ut i lilletåa.


Resten av låtene er veldig sterke og har gode variasjoner mellom mye instrumenter og mindre pause-lignende deler. Noe annet man kan bli imponert over er tekstene. De er dype, men ikke vanskelige å forstå, og man blir sittende å smile over hvor genialt de er bygd opp. Det var litt skuffende at låtene ble for like og kjedelige å høre på i lengden, men låtene som er unike ? er virkelig unike. Noe som er mer skuffende er bassen. Den er bra, det har ikke noe med det å gjøre, men den er så dempet. Man blir sittende og lete etter den. Man finner den innimellom, men så forsvinner den og blir bare en måte å holde rytmen på.


Alt i alt så er dette en god plate, - hvis man er fan. Det er nok ikke et album for mennesker som er generelt interessert i rock/punk, da må man i såfall se tilbake på deres andre album, RIOT!. Jeg er til syvende sist imponert og småfascinert over at plata ble så bra på tross av at de har gått såppas langt bort fra tidligere utgivelser. Bra jobbet guys, men ikke glem bassisten neste gang!

 
 

Vi har da fått i oppgave å skrive en anmeldelse om et valgfritt tema, og jeg valgte Paramore sitt nyeste album "Brand New Eyes". Jeg tar imot ros og ris. Noe jeg trenger å ta med/fjerne? Er dere enige/uenige? Tips? Hva som helst. Oppgaven leveres på torsdag.

(beklager at innlegget ser ut som det gjør, men blogg.no f*cker opp alt)

HVA SYNES DERE?

Kategori: Tanker og Tekster Skrevet:14.09.2010, 21:50Kommentarer

14.09.2010, kl.21:57


kjempebra skrevet, synes du skriver skikkelig bra tekster som jeg føler jeg må lese videre på. men som blogger foreslår jeg å slenge med et relevant og saklig bilde eller to , hihi :))

sv: valgte den rett under det siste bildet; club can't handle me. den går overalt på radioen nå, så ikke rart jeg er lei ! :P

14.09.2010, kl.22:00


kristinegulden': sv; det er rettet på! :D takk for tipset, men det blir nok ikke med i innleveringer, har ikke plass -.-

14.09.2010, kl.22:03


Jeg er ganske enig. Jeg digger det meste fra Paramore og ikke minst håert til Hayley! :D

Karina

14.09.2010, kl.22:54


Dette var en av de bedre anmeldelsene jeg har lest om albumet. Det var veldig fint å lese fra en fan's synsvinkel også, samtidig som du viser evne til å være kritisk, og også å se utenfor deg selv. Godt jobbet!

14.09.2010, kl.23:18


sv: neinei, skjønner med lite plass i innleveringer, men for å øke interessen for bloggeleserne dine :))

15.09.2010, kl.09:10


Ludwig: så bra du er enig :D håret hennes er diggbart!

Karina: tusen takk, jeg prøvde :')

15.09.2010, kl.10:51


sv: haha, glad jeg ikke er aleneee ! :D

15.09.2010, kl.10:54


fra kristinegulden, btw :)

15.09.2010, kl.12:24


Kul header!! =) fin blogg

15.09.2010, kl.18:27


Juliane: tusen takk! Den er laget av http://prinsesseingvild.blogg.no ;)

takk :D

15.09.2010, kl.18:40


Sv: Oi hvordan!?? :O :D hehe

15.09.2010, kl.18:53


juliane: Potene til hunden min :)

15.09.2010, kl.20:07


sv: Så kult!! :o Da må du legge ut bilde! :)

15.09.2010, kl.20:09


juliane: absolutt! Takk for oppmuntringen :D

15.09.2010, kl.20:27


Også må du si om det var vondt.. for jeg er pyse.. hahah :P =)

15.09.2010, kl.21:52


juliane: selvfølgelig! :D


Legg igjen en hilsen


Navn:

E-post:

Bloggadresse:

Kommentar:


Dette er et gratisdesign laget av http://meeretea.blogg.no
hits