SKREVET: 16.12.2010 / KLOKKEN: 20:46


Jeg er ikke helt sikker på hva jeg skal skrive om idag, men siden jeg har lovt dere innlegg nogenlunde regelmessig, må jeg nesten holde det.

Jeg kan ta opp et tema jeg ofte tenker over. Ikke når det kommer til meg selv, jeg vet jo svaret, men når det kommer til andre. Nemlig lykke. Er du lykkelig? Jeg er ofte fristet til å stille folk dette spørsmålet. Vi mennesker har mange plager. Det kan være venner, lekser, kjærester, foreldre. I det hele tatt. Og noen av disse plagene bunner dypt. Det gjør vondt å tenke på dem. De hjemsøker deg både natt og dag. Du feller tårer og føler for å legge deg og ikke våkne før ting er bra igjen. Jeg vet hvordan det er. Det skjer ganske ofte. Men så vet jeg også at du bare må fjerne tingene som ikke er bra, eller sette deg på bakbeina og gjøre noe med det. Blir du ulykkelig av noe, dytt det unna - eller endre det. Du vet.. verden er egoistisk, det samme må du være. Du kommer ingen ingen vei med å sitte og smile og leke snill, for da blir du brukt. Du må satse på tingene som gjør deg lykkelig. Tingene som gir deg sommerfugler i magen og tegner et smil om munnen din. Tingene, menneskene og øyeblikkene du ikke kunne vært foruten. Tingene du setter pris på, menneskene du er glad i og øyeblikkene du ville levd i for evig. Ingen kan ta ifra deg det du tenker og føler, de kan bare endre det, derfor må du ta vare på det. Du kan gjerne la noen ta del i det, men aldri la dem ødelegge det. Og du må heller ikke glemme at ting blir ødelagt fortere enn du tror. Det kan være noen vonde ord, og du sitter igjen med store, verkende sår som tar lang tid før det gror, eller det som verre er; aldri gror.

Dette var nok å feie overflaten, ta alt under en kam, men du må aldri glemme at det ikke skal mye til før noe knuser; du kan alltids fikse det igjen - men det blir aldri så fint som det var før.

 

små-random innlegg som jeg ikke helt vet om henger sammen, men.. hva synes dere?

Kategori: Tanker og Tekster Skrevet:16.12.2010, 20:46Kommentarer

Ellie

16.12.2010, kl.20:56


Flink pike!

16.12.2010, kl.20:58


Jeg vet ikke om jeg er lykkelig, jeg. Du sier vi må satse på de tingene og personene som gjør og lykkelige og gir oss sommerfugler i magen: hva gjør vi om de ikke er der lenger?

Men fint innlegg, Pernille. Du er fin :-)

16.12.2010, kl.21:02


Bra innlegg. Tenker mye på det samme. Men lykke er nok et tilstand for en stund, ikke noe man liksom er tror jeg:)

Men hvor har du laget headeren din? :P den er kuuul ^^

16.12.2010, kl.21:09


Ellie: jo, takk :D

Synne: vet du hva? Det skal jeg prøve å ha svar på til neste innlegg som blir om to dager ellernoe ;)

Ingvild: tror det er noe alle tenker på, og ja, det er nok en tilstand, men jeg tror den kan vare lenge. Jeg har fått den laget til meg (;

16.12.2010, kl.21:35


sv: njaa, eller jeg vet ikk ehelt, bloggen ligger jo under et navn til en død skuespiller, haha :)) men heldigvis er bloggen slettet da, thank god ! :'D

16.12.2010, kl.21:43


Du er fin du, Pernille. :')

Nei. Jeg er ikke fullstendig lykkelig for tiden. Jeg prøver. Jeg har det bra, for all del. Jeg er glad i folkene rundt meg, og de betyr mye for meg. Misforstå meg rett. Men, som Synne sa. Hva om hvis de ikke er der? Jeg ser nesten ikke folk lenger. Jeg stresser frem og tilbake, lekser, problemer, utslitthet. Slike ting gjør en faktisk ikke lykkelig. Ikke i min tilstand. Mn, på en måte : det gjør meg lykkelig på den måten at jeg merker at jeg lever. Man gråter seg selv til søvne, man har mareritt, man stresser med lekser osv. viser jo bare at man lever og at man tar del i verden.

Men, ja. Lykke er en bra ting. Jeg føler ofte for selv å spørre om andre folk faktisk er lykkelige.

17.12.2010, kl.17:31


Stine Aunli: Det å føle at man lever, er en fin ting, uansett om det gjør vondt eller ikke.


Legg igjen en hilsen


Navn:

E-post:

Bloggadresse:

Kommentar:


Dette er et gratisdesign laget av http://meeretea.blogg.no
hits